//Srce muzike 2.0 u srcu Beograda

Srce muzike 2.0 u srcu Beograda

Koncert LP DUO u tramvaju  

SRCE MUZIKE otvoriće se za sugrađane u petak 17. novembra na istoimenoj tramvajskoj liniji, javnim dvosatnim koncertom renomiranog klavirskog dueta “LP duo” koji postiže veliki uspeh na savremenoj svetskoj muzičkoj sceni.

Polazak ove pokretne muzičke scene zakazan je za 16 časova sa stajališta Savsko Pristanište, a sugrađani koji se nađu na trasi pozvani su da učestvuju ulaskom na odabranim stanicama /Pristanište, Brankov most, Glavna železnička stanica, Rk Beograđanka, Pravni fakultet, Palilulska pijaca, Dorćol /Kneginje Ljubice/, Braće Baruh, Kalemegdan, Pristanište/ 

Umetnički performans povezan je sa audio-video instalacijom SRCE MUZIKE postavljenom na otvorenoj sceni amfiteatra ispred Fakulteta muzičke umetnosti, kojom se ukazuje na aktuelne potrebe ove institucije za nabavkom novih klavira za nastavu. Instalacija istovremeno je i javni predlog potencijalnim donatorima da se uključe u buduće akcije prikupljanja sredstava za nabavku instrumenata ovoj najstarijoj umetničkoj visokoškolskoj ustanovi kod nas.

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu dočekao je 80. jubilej u nenamenskoj zgradi iz 1937. kada je tu privremeno smešten. Od pedeset klavira rashodovanih je 17, čak 22 je za kompletnu reparaciju, sedam ih se može koristiti uz popravke a studenti sviraju na svega četiri dobro održavana instrumenta.

Šta  Vi želite Muzičkoj akademiji za 80. rođendan?  Mi joj želimo novi klavir!

Projekat je deo regionalne platforme Naš Grad, Naša Scena i realizuje se uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Balkanske fondacije za umetnost i kulturu (Balkans Arts and Culture Fund – BAC). BAC je podržan od strane Vlade Švajcarske preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Evropske kulturne fondacije (EFC).

Prijateljji projekta su Fakultet muzičke umetnosti, Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd i kreativna agencija Super Dot.