//Šesto čulo

Šesto čulo

Šesto izdanje Beogradskog Festivala Cveća je bilo u septembru 2015. godine, kao i svake predhodne u istom terminu, ali je tema bila drugačija, osetljivija, nežnija, suptilnija.

Bavili smo se kontaktom izmedju čoveka i prirode. Muzika nam je bila simulacija zvukova iz prirode, kiša, grom, vetar. Kreirali smo Senzorni Vrt, ali onako kako ga mi vidimo. Bez svetlećih dioda i elektronskih senzora. Dodir sa prirodom može biti nežan, rapav, bockav. Ukus prirode sladak, gorak, ljut, opor. Miris sladunjav, jak i blag, smrdljiv, lekovit. Vidljiva paleta boja na biljkama i u prirodnim pojavama je takva kakvu čovek uz svu tehnologiju do danas nije uspeo da izvuče na papiru.

Nismo ni zaboravili podloge od zemlje, drveta, kamena, vode. Tako mi vidimo vrt za sva čula, koje u nama budi to šesto čulo da nas osvesti na život oko nas koji nam omogućava da gradimo i stvaramo i koji je neophodno zaštititi od nas samih. Imali smo fantastičnog gosta koji nam je pričao priče na znakovnom jeziku i zasmejavao nas do suza sa svojim doživljajima. Važno je probuditi šesto čulo i sagledati svet oko sebe!