//Grad kao scena

Grad kao scena

VIII Beogradski festival cveća, 14/15 oktobar 2017
Dorcol Platz

Osmi Beogradski festival cveća kreira dvodnevnu scenu za urbana istraživanja, cvetna aranžiranja i razna kreativna uživanja, predstojećeg vikenda u Dorćol Placu

Beogradski festival cveća, nastao na inicijativu profesionalaca i entuzijasta u oblastima koje kreiraju savremeni urbani pejzaž najavljuje svoje osmo izdanje u prostoru art komune Dorćol Platz, 14 i 15. oktobra sa radnim vremenom od 11-19h.

Koncipiran kao otvorena multimedijalna, interaktivna platforma za razvoj prakse, ideja i trendova koji približavaju urbanu ekologiju, umetnost, održivi dizajn, primenjenu arhitekturu, hortikulturu, baštovanstvo i slične, lepe i korisne teme, osnovna ideja Festivala je da obogati svakodnevicu kreativnim i pametnim sadržajima koji javno-privatnim životnim prostorima daju novu vrednost.

Ovogodišnji Festival posvetiće prvi tematski dan predstavljanju regionalne web platforme Naš Grad Naša Scena za učešće građana u osmišljavanju urbanih intervencija, dok nedelja obećava procvetavanje u veštim rukama majstora i umetnika cvetnog aranžiranja i dizajna.

U dvodnevnoj izložbeno-prodajnoj postavci lokalni rasadnici i ateljei ponudiće veliki izbor vrtnih, sobnih biljaka i pratećeg aksesoara.

Dečiji programi, eko i art radionice, i ove godine su besplatni i otvoreni za najmlađe.

Posetite VIII BFC na Dorćol Platzu i pratite nas na www.bfc.rs.