//Prirodni kod

Prirodni kod


IX Beogradski festival cveća – 20/ 21 septembar 2019. – Dorćol Platz

U dva dana festivala pričali smo o važnim temama, ali smo se i zabavili 

Zašto je važno da pratimo Prirodni kod, razmatrali smo u okviru otvorenih razgovora gde smo prezentovali “Mali atlas skrivene Srbije” . Kako digitalno prikazati važne elemente u zaštićenim područijima Srbije I kako spojiti prirodne I digitalne kodove, koliko to zajedno je zanimljivo I kako kroz igru možemo osvestiti značaj prirodnih staništa. Idejnu mapu su predstavili: Dr Uroš Krčadinac, docent Departmana za vizuelne komunikacije i digitalne medije Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu (FMK); Jelena Pejović, dizajner, FMK i Ivana Malinović, komunikolog, BFC. U radu su učestvovaliSvetska organizacija za prirodu WWFZavod za zaštitu prirode RSJP Vojvodinašume

Zašto je važno da pratimo Prirodni kod, smo razmatrali i u nedelju drugog dana festival kroz celodnevne radionice i predavanja na temu pčela. Prezentovan je projekat BeeConnected brošura “Sto biljaka koje možete zasaditi kako bi nahranili pčele” udruženja Ekonaut iz Beograda koje je pionir u urbanom pčelarstvu u Srbiji.

Cvećaru ”Urbanu i Divlju” je organizovao MN studio sa porukom da lokalna proizvodnja sezonskog cveća  je mnogo značajnija, lepša I dugotrajnija od one uvozne koja stiže u hladnjačama preko cele Evrope. Tako su gosti festivala sa veselim buketima u rukama uživali u muzičkom programu koji su priredili Majka Mara i Ljubičice.

Izdvajamo sa 9. Festivala i projekat “Zelena mreža rasadnika Srbije” koja umrežava lokalne proizvodjače sadnog materijala podvlačeći još jednom kako lokalna proizvodnja svojim kvalitetom i cenom ozbiljno parira uvoznom programu.

Kao i svake godine bio je kutak za užitak uz ukuse Doncafé brendova kafe.