Pozivamo vas na događaj "Pravac Slavica"

Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Nekada simbol borbenog duha iz istoimenog filma, "Slavica" je danas grupa mladih autora koja želi da probudi svest o zajedničkom prostoru i istraži koja je njegova uloga u svakodnevnom životu. Junakinja prvog jugoslovenskog igranog filma inspirisala je ime sada zapuštenog bioskopa na Karaburmi, ali i grupu studenata, kreativaca i građana da centar dešavanja iz bioskopa koji je zatovoren prenesu na njegovu okolinu.

U  nedelju 14.maja od 15 časova u parku u ulici Marijane Gregoran 62 grupa autora okupljenih oko inicijative za oživljavanje "Slavice" će kroz seriju interaktivnih radionica na temu animacije, video radova, razgovarati i družiti se sa sugrađanima, zajedno sa njima zavrteti neke nove pokretne slike, ali i ideje o javnim prostorima i o vrednostima koje delimo u njima.

Program događaja:

15-19h _kreativne radionice: kolažiraj Slavicu /(De)konstruiši Slavicu /Tvoj
film za Slavicu!
16h _limunada, osveženje
18h _mala svirka
19h _video omaž u sumrak - projekcija kratkih filmova

Događaj je organizovan u okviru platforme"NAŠ GRAD, NAŠA SCENA <nasgrad.org>" koja je deo istoimenog regionalnog projekta koji poziva, informiše i osnažuje građane da zauzmu odgovoran i kreativan odnos prema otvorenim prostorima u svom gradu. Cilj ove platforme da obezbedi lako i efikasno povezivanje, stručnu podršku, materijalnu pomoć i bolju vidljivost akcijama i inicijativama koje unapređuju, čuvaju, čine kreativnijim i dostupnijim zajedničke otvorene prostore u našem kraju, gradu ili regionu. Projekat  "Naš grad naša scena" sprovodi se u četiri regionalna grada u partnerstvu sa Arch komunom - Centrom za arhitekturu i kulturu iz Podgorice, Centrom za životnu sredinu iz Banja Luke i Koalicijom za održivi razvoj iz
Skoplja, a projekat finansira Balkanska fondacija za umetnost i kulturu (Balkans Arts and Culture Fund - BAC). BAC je podržan od strane Vlade Švajcarske preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Evropske kulturne fondacije (EFC)

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Vesti Pozivamo vas na događaj "Pravac Slavica"
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.