Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Tim Beogradski festival cveća će tokom tri vikenda u februaru (11/12. 02. – 18/19. 02. – 25/26.02.) učestvovati u programu radionica “Mapa kao medij” koji po treći put organizuje udruženje Tačka komunikacije, koje se u svom radu bavi kreiranjem programa i projekata u oblastima kulture i novih medija.

Tim BFC-a:  Ivana Malinović i Sabina Kerić će biti mentorke  radionice - “Naš grad, naša scena”  proistekle iz istoimenog projekta namenjenog  građanskom učešću u istraživanju, mapiranju i planiranju javnog prostora, promovišući kreativnu participaciju kao metod povezivanja i aktivacije lokalne zajednice u ideji unapređenja lokalnog prostora. Učesnici će, vođeni mentorkama , biti fokusirani na identifikovanje i mapiranje specifičnih javnih prostora stavljenih u kontekst prepoznavanja potrebe korisnika ili produktivnog potencijala samog prostora.

Polaznici radionice mogu biti osobe iz domena: arhitekure, pejzažne arhitekture, urbanizma, planiranja, primenjene umetnosti, istorije umetnosti, sociologije, psihologije, filozofije... ili svako ko želi i/ili se na bilo koji način bavi, interesuje, proučava: otvorene javne prostore i njihov uticaj na život grada i njegovih stanovnika. Polaznici će se upoznati sa metodama participativnog uređenja grada i istraživati potencijal novih medija u promišljanju mogućnosti za aktivaciju neiskoriščenih gradskih prostora. Takođe će se upoznati sa širim kontekstom projekta Naš grad, naša scena čiji je radionica deo.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je prethodno poslati prijavu za učešće (ime, prezime, broj telefona, zanimanje/fakultet/institucija i naziv radionice za koju  se prijavljujete) na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 10. februara.  Kotizacija za sva tri vikenda iznosi 600 dinara.

Detaljan program svih radionica, o prethodnom radu mentora i dinamici “Mapa kao medij” programa, pogledajte ovde:

Poziv

Program

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Vesti Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2019 BFC.rs - All rights reserved.