Predavanje “Zelene transformacije grada – od betona do bašte”

Predavanje  “Zelene transformacije grada – od betona do bašte”

U okviru programa "ODRŽIVI KONCEPTI ZA ŽIVOT I RAD" u četvrtak 27. oktobra u 18h u Novoj Iskri biće održano predavanje na temu Zelene transformacije grada – od betona do bašte. Predavanje će održati Sabina Kerić iz Beogradskog festivala cveća.

Predavanje ima za cilj da predstavi fenomen urbanog baštovanstva i agrokulture kao metoda za podizanje kvaliteta života u gradu.  Predavanje će pojasniti na koji način zelene transformacije grada utiču na okolinu i njegove stanovnike, ali i pružiti praktične savete kada je u pitanju mogućnost uzgajanje jestivog ili ukrasnog vrta u urbanom okruženju.

Sabina Kerić, je u okviru Beogradskog festival cveća radi na projektima koji razvijaju standarde urbane ekologije zasnovane na principima održivosti i participacitivnosti u procesu urbanog planiranja i dizajna. Istražuje rešenja koja poboljšavaju javni prostor i koriste zajednička dobra kao mesta za kulturu i igru, i bavi se popularizacijom profesija u domenu zelene ekonomije. Pokretač je i učesnik projekata za aktivaciju javnih prostora kroz organizovanje radnih akcija, kulturnih događaja i kampanja. Dugogodišnja aktivistkinja u domenu urbanog baštovastva, jedan je od osnivača prve beogradske baštenske zajednice - Baštalište i pokretač inicijative za gradske baštenske zajednice. Saradnica je Nove Iskre na projektu Zelena laboratorija. Kroz svoje delovanje sarađuje sa aktivistima i organizacijama ekološkog pokreta, obrazovnim institucijama, društveno-odgovornim kompanijama, medijima, državnim institucijama, pojedincima i preduzećima iz domena pejzažne arhitekture, dizajna, arhitekture i urbanizma.  Značajni projekti: Beogradski festival cveća, Zeleni transformator, Urbani džepovi Beograda, Dete i grad - prostori koji neguju kulturu i igru.

Program "ODRŽIVI KONCEPTI ZA ŽIVOT I RAD" ima za cilj da stvori poseban prostor za eksperimentisanje, razmišljanje i primenu ideja vezanih za održivi razvoj i zelenu ekonomiju. 

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Vesti Predavanje “Zelene transformacije grada – od betona do bašte”
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.