Otvoren poziv za izlaganje na 8. Beogradskom festivalu cveća, 14 i 15. oktobar 2017. Dorćol Platz

ngns

Pozivamo izlagače čiji proizvodi ili usluge su u domenu: hortikulture, pejzažne arhitekture, profesionalnog ili hobi baštovanstva, cvetnog dizajna, reciklaže i umetnosti  

Ako svoju inspiraciju pronalazite u prirodi i prirodnim materijalima Beogradski festival cveća je pravo mesto za vašu promociju. Ako imate znanje ili uslugu koja pozitivno utiče na životnu sredinu ili urbani razvoj pozivamo vas da budete deo promo-platforme 8. BFCa, a mi ćemo se potruditi da vas prezentujemo odabranoj publici na najbolji mogući način.

Opširnije...

Posetite 8. Beogradski festival cveća 14 i 15. oktobra

Kreativna eko akcija “JEL TEBI OVO OK?”

Pozivamo vas da posetite ovogodišnji 8. Beogradski festival cveća, tokom vikenda 14 i 15. oktobra u artkomuni Dorćol Platz, Dobračina 59b gde ćemo pomešati boje leta i rane jeseni uz raznovrsno ukrasno i začinskog bilje koje možete kupiti direktno od proizvođača.

Opširnije...

Kreativna eko akcija “JEL TEBI OVO OK?”

Kreativna eko akcija “JEL TEBI OVO OK?”

Prve junske subote, 03.06.2017. u parkiću Petar Bojović kod Kalenić pijace (preko puta kafane Kalenić) udružene inicijative unutar platforme Naš grad naša scena – pozabaviće se problemom tzv “nevidljivog otpada” koji se uporno gomila na ulicama našeg grada.

Opširnije...

Pozivamo vas na događaj "Pravac Slavica"

Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Nekada simbol borbenog duha iz istoimenog filma, "Slavica" je danas grupa mladih autora koja želi da probudi svest o zajedničkom prostoru i istraži koja je njegova uloga u svakodnevnom životu. Junakinja prvog jugoslovenskog igranog filma inspirisala je ime sada zapuštenog bioskopa na Karaburmi, ali i grupu studenata, kreativaca i građana da centar dešavanja iz bioskopa koji je zatovoren prenesu na njegovu okolinu.

Opširnije...

Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Otvoren poziv na ciklus radionica MAPA KAO MEDIJ – KOME TREBA GRAD?

Tim Beogradski festival cveća će tokom tri vikenda u februaru (11/12. 02. – 18/19. 02. – 25/26.02.) učestvovati u programu radionica “Mapa kao medij” koji po treći put organizuje udruženje Tačka komunikacije, koje se u svom radu bavi kreiranjem programa i projekata u oblastima kulture i novih medija.

Opširnije...

Naš grad, naša scena

ngns

Platforma “Naš grad, naša scena” podržala inicijativu za oživljavanje bioskopa „Slavica“ i kulturnog života na Karaburmi.  

Inicijativa „Pravac Slavica“ je u nedelju 14. maja organizovala  niz aktivnosti u parku pored davno zatvorenog bioskopa „Slavica“ na Karaburmi  u cilju oživljavanja tog prostora. Građani  različitih uzrasta sa pokretačima inicijative razmenjivali su ideje o značaju rehabilitacije pomenutog dela Beograda, i načinima na koji se ona može ostvariti.

Opširnije...

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Vesti
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.