Zeleni transformator

Transformiše napuštene , devastirane zelene površine u urbanom tkivu grada u rehabilitovana zelena pluća. Zeleni transformator nudi rešenja za revitalizaciju napuštenih zelenih prostora, umrežavajući mlade profesionalce, kreativce i lokalne gradjane sa ciljem njihovog uključivanja u procese kreiranja i uredjenja održivih otvorenih prostora.

Zeleni transformator _ Inex film 

U Višnjičkoj ulici na opštini Palilula u zgradi Inex filma, projekat Zeleni tranformator je započeo svoj razvojni put početkom proleća 2012 godine. Kroz radionice, radne akcije, druženje, razmenu iskustva i znanja očišćen je i revitalizovan zapušten prostor od preko 700 m2  u dvorištu zgrade Inex filma.

Nekada smetlište, leglo korovskih alergena, danas je prijatna bašta sa edukativnim tendencijama koja sadrži aromtaičan vrt, eksperimentalnu perma baštu, ogledno polje, ognjište za okupljanje, kompostište.

Pod sloganom „Budi deo zelenog tima i ukoreni svoju ideju“ okupljeno je sto članova koji su kroz radionice i radne akcije oživeli ovaj prostor i brinu o njegovom održavanju.

Razvojni put Zelenog transformatora u Inex filmu možete pratiti na našoj facebook stranici www.facebook.com/pages/Beogradski-Festival-Cveća  i formiranoj grupi pod imenom „Baštovanska gerila“. Grupa je otvorena za sve zainteresovane koji bi da se priključe nastavku ovog projekta .

Poverenje i podršku projektu su pružili Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije, opština Palilula i prijatelji Gras garden i Tigar Pirot.

 

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Projekti Zeleni transformator Zeleni transformator
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.