Baštalište: četvrta sezona u punom jekuI ovog proleća je u Slancima grupa baštovana početnika i entuzijasta dobila svoje parče zemlje i postala deo baštenske zajednice,

Opširnije...

Građanska inicijativa za gradske baštenske zajednice „BAŠTAlište“

Baštalište je baštenska zajednica u Slancima, 10km od centra Beograda. Po modelu zapadnoevropskih „community gardens“, a u duhu solidarnosti i deljenja u Baštalištu se uzgaja organsko povrće za sopstvene potrebe. Osnovni cilj „Baštališta“ kao građanske inicijative je promocija koncepta gradskih baštenskih zajednica, osnivanje i upravljanje zajedničkim gradskim baštama u Srbiji i zagovaranje sistematskog uključivanja gradskih bašta u lokalne urbanističke planove.

Opširnije...

Još članaka...

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Projekti Inicijativa za bastenske zajednice
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.