Predstavljena idejna resenja za uređenje "Zaboravljenog parka" ispod mosta Gazela na savskoj Promenadi

 U okviru zone Razgovori (Talks) na Mikser Festivalu, 06. juna 2014. u hotelu Bristol, prvi put su lokalnoj zajednici i široj javnosti predstavljena idejna rešenja i mogući koncepti rekonstrukcije “Zaboravljenog parka” na savskoj Promenadi, ispod mosta Gazela, na čijem razvoju partnerski rade BFC, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, uz podršku projektnih biroa Ekologigruppen i Tengbom iz Stokholma.

Opširnije...

BFC 2012 osVRT - Grad po meri deteta

Debatna zona osVRT 

GRAD PO MERI DETETA 

Opširnije...

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Projekti Grad po meri deteta
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.