Zeleni Beograd počinje na Zelenom vencu

ngns

Ne propustite prezentaciju aktuelnog arhitektonskog konkursa i projekta kompanije Stattwerk čija vizija vraća vitalnost urbanom srcu Beograda 

Projektantski biro Stattwerk d.o.o. iz Beograda, ogranak istoimene nemačke kompanije, predstaviće dva anketna arhitektonska konkursa. Diplomirane arhitekate se pozivaju da ponude idejna rešenja za novi balkanski eko-centar na Zelenom vencu, koja uključuju vertikalne bašte i korišćenje obnovljivih izvora energije. Studenti se ohrabruju da daju svoje predloge za dizajn ove, u Srbiji, jedinstvene zelene fasade.

Glavni cilj konkursa, koji će ocenjivati međunarodni žiri, jeste da podstakne arhitektonsku i srodne struke da razmišljaju o održivoj arhitekturi i gradnji. Zato – dođite i saznajte kako možete doprineti realizaciji prvog zelenog, energetski nezavisnog solitera na Balkanu. 

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Naslovna Zeleni Beograd počinje na Zelenom vencu
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.