Budućnost gradskog pejzaža

ngns

Javne i privatne inicijative kao modeli dobre prakse razvoja urbanog pezjaža biće tema u fokusu prvog dana BFCa 

Festivalska subota rezervisana je za promociju projekta i web platforme Naš grad, naša scena koju je BFC razvio sa regionalnom partnerskom mrežom uz podršku BAC programa (Balcans Arts and Culture Foundation).

Interaktivna platforma nasgrad.org daje mogućnost građanima u Beogradu, Skoplju, Banjaluci i Podgorici da mapiraju i kandiduju javne prostore za kreativne intervencije i aktivacije - kroz umetnost i igru. Koristi koje se mogu postići korišćenjem ovakvog digitalnog alata su brže povezivanje zainteresovanih strana, veća vidljivost inicijativa, zadobijanje podrške  sugrađana, kao i angažman umetnika i profesionalaca koji bi ponudili kreativna rešenja vođena potrebama građana.

Ideja pokretača je da pilotira model koji u budućnosti može poslužiti lokalnim samoupravama da efikasnije organizuju podatke, dvosmernu komunikaciju i sve veće zahteve za participativnim praksama u planiranju i razvoju grada.

Kroz dvočasovnu networking sesiju regionalni partneri predstaviće piliotirane inicijative, razmeniti regionalna iskustva i razgovarati o mogućnostima njihove dalje primene. Pridružite se!

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Naslovna Budućnost gradskog pejzaža
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.