Festival

Šta je Beogradski festival cveća?

Multimedijalna manifestacija koja se održava svakog septembra i predstavlja krunu godišnjeg rada organizacije,  kroz različite programe i medije komunicira sa svim zainteresovanima da udahnu prirodu u svakodnevnicu kulture urbanog življenja.

Kako je koncipiran Beogradski festival cveća?

Sedam programskih celina :

 •  VRT VRTova – Zona promocije
  Zona koja postaje VRT VRTova Beograda . Inovacije, održiva rešenja za bolji i zeleniji život u hiperurbanoj sredini. Zona u kojoj izlagači sami kreiraju svoj prostor.
 •  VRTeška – Beo Flora Centar
  Centralna zona oko koje se sve vrti, gde posetioci mogu kupiti cvetne bukete, aranžmane, sezonsko cveće, detalje za enterijer i eksterijer i dobiti korisne savete za oplemenjivanje svojih životnih prostora
 •  VRToglavica – Zona edukacije i inovacije
  Zona u kojoj se sudaraju sadašnjost i budućnost . VRToglavica inspiriše i pokazuje kreativnost mladih i njihove ideje i projekte na zadate teme festivala.
 •  VRTlog – Zona kulture i informacija
  VRTlog umetnosti kroz zelenu otvorenu galeriju, umetničke i multimedijalne performanse, uvek sa eko-porukama.
 •  osVRT  - Stručni skup
  Stručni paneli, predavanja i diskusije, domaći i strani profesionalci okupljeni oko aktuelnih tema.
  osVRT ukazuje gde smo danas i traži načine i puteve ka boljem sutra.
 •  izVRTanje – Zona odmora
  Aroma piknik. Odmor u zelenom i za sva čula. Druženje i opuštanje u ambijentu začinjenom aromatičnim biljkama i degustacija plodova prirode. Prelistavanje i čitanje knjiga, časopisa i literature o prirodi, cveću, zelenilu i kulturi življenja.
 •  VRTić – Zona dečije animacije
  Kroz kreaciju, rekreaciju, zabavu i igru zona dečijeg smeha postaje učionica prirode i ekologije.

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Festival Šta je BFC?
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.