Grad kao scena

ngns

8. Beogradski festival cveća kreira dvodnevnu scenu za urbana istraživanja, cvetna aranžiranja i razna kreativna uživanja, predstojećeg vikenda u Dorćol Platzu  

Beogradski festival cveća, nastao na inicijativu profesionalaca i entuzijasta u oblastima koje kreiraju savremeni urbani pejzaž najavljuje svoje 8. izdanje u prostoru art komune Dorćol Platz, 14 i 15. oktobra sa radnim vremenom od 11-19h. 

Koncipiran kao otvorena multimedijalna, interaktivna platforma za razvoj prakse, ideja i trendova koji približavaju urbanu ekologiju, umetnost, održivi dizajn, primenjenu arhitekturu, hortikulturu, baštovanstvo i slične, lepe i korisne teme, osnovna ideja Festivala je da obogati svakodnevicu kroz kreativan i pametan sadržaj javno-privatnog životnog prostora.

Ovogodišnji Festival posvetiće prvi tematski dan prestavljanju regionalne web platforme Naš Grad Naša Scena za učešće građana u osmišljavanju urbanih intervencija, dok nedelja obećava procvetavanje u veštim rukama majstora i umetnika cvetnog aranžiranja i dizajna.

U dvodnevnoj izložbeno-prodajnoj postavci lokalni rasadnici i ateljei ponudiće veliki izbor vrtnih, sobnih biljaka i pratećeg aksesoara.

Dečiji programi, eko i art radionice i ove godine su besplatni i otvoreni za najmlađe

Posetite 8.BFC na Dorćol Platzu i na www.bfc.rs.

KONTAKT OSOBA

Sabina Kerić

065 8854415

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Festival BFC VIII Grad kao scena
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2019 BFC.rs - All rights reserved.