7.BFC: pomalo drugačiji, zabavniji i lepši

7.BFC:  pomalo drugačiji, zabavniji i lepši

Boje leta i rane jeseni pomešale su se na BFC Cvetnom Marketu ukrasnog i začinskog bilja, sobnog cveća, dekorativnih tikvi i aksesoara, mednih preparata za zdravlje i lepotu, poslednjeg septembarskog vikenda na Dorćol Platzu. 

Zelena umetnost i veština delikatne estetike obradovale su goste 7.BFCa atraktivnim izložbama u enterijeru. Originalne i inovativne zelene koncepte koji oživljavaju zidove poslovnih i ličnih enterijera prikazao je studio Flower Home svoje nezaboravne kolorite Fabrika cveća, autentične cvetne aranžmane Salon cveća Florami , a najbogatiju i najstariju privatnu kolekciju bonsai drveća u Srbijji, izložio je Atelje Nešić.

U Doncafé Corneru  uživalo se u najukusnijoj espreso kafi u gradu, ali i majstorijama bariste Davida Nišića, koji je otkrio i demonstrirao tajnu pripreme savršenog capućina. Slikanje po peni u latté art tehnici, igre memorije i prepoznavanja cveća, kvizovi o legendarnom napitku, biljke kafe i šolje na poklon najboljim i najspretnijim ljubiteljima kafe doneli su još zabave i smeha u omiljenom kutku za opuštanje BFCa.

Razgovori sa stručnjacima u BFC Dnevnoj sobi u nekima su pokrenuli preduzetnički duh, drugima doneli nove ideje. Predrag Radojević, osnivač Mare Pannonium Garden-a , koji je prikupio veliki broj varijeteta paradajza iz celog sveta, podelio je svoju filozofiju gajenja biljaka po starim i oprobanim organskim metodama kroz priču o "Tajnama stare bašte".

Predavanje "Jestivi grad - od saksije do baštenske zajednice" održala je Sabina Kerić iz BFC-a.  Ona je govorila o inspiraciji i korisnosti gajenja biljaka, voća i povrća po organskim principima, u gradu gde vam se čini da je baštovanstvo skoro nemoguće, o tome kako se povrće možete gajiti u saksiji na svojoj terasi ili u baštenskoj zajednici kao što je Baštalište  u Slancima, o kojoj je na kraju predavanja emitovan i kratak film.

Mirko Ilić iz Rasadnika specificnog voća i ukrasnog drveća i žbunja preneo je svoja znanja o vrstama trava koje se koriste kao izvor energije i mogućnosti za pokretanje sopstvenog biznisa: Miscanthusu i Arundo Donaxu.

Vladimir Nešić jedan od naših najpoznatijih bonsaista je kroz svoju prezentaciju na 7. BFC-u približio posetiocima ovu istočnjačku umetnost oblikovanja biljaka i objasnio po čemu je ona jedinstvena i zašto je potrebno toliko ljubavi i vremana da bi se neko njome bavio.

U šarenoj, kreativnoj atmosferi iskazali su se i klinci - crtanjem, oblikovanjem, pravljenjem kućica koje su ukrašavali cvećem, a posebno u svojim Mini Land Art kreacijama gde su mogli da iskažu maštovitost kroz pejzažne minijature. Malih manekeni Studia Simeon priredili su poučan performans Priroda pobeđuje, a kreativne dame iz već poznatih domaćih brendova Daj Daj, Gugadžina, Anđeli i Klicker Box donele su još radosti, boja, ukusa i zabave u cvetnu oazu 7.BFCa.

 A on je protekao osunčan i veseo, baš kao što smo želeli.

Pogledajte GALERIJU 7.BFCa

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Festival BFC VII 7.BFC: pomalo drugačiji, zabavniji i lepši
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.