Na Šestom Beogradskom festivalu cveća 26. i 27. septembara u Parku ManježPROBUDITE ŠESTO ČULO!

Priuštite svojim čulima doživljaj i sa nama obeležite poslednji septembarski vikend - opuštajući se u zelenilu, u centru prestonice. Harmonija boja, zvuka, mirisa i ukusa dočekaće posetioce 6. Beogradskog festivala cveća koji ove godine najviše pažnje posvećuje temi „Šesto čulo“.

U tom duhu otpočeće ovogodišnje izdanje Festivala uz šestočasovni muzički program, tokom oba dana vikenda, koji će otvoriti Katarina Jovanović, poznata operska umetnica i jedan od naših najlepših soprana, Hendlovom arijom "Drvo".

Pod krošnjama Manježa, očekuju vas i zanimljivi pokloni - u tradicionalnoj akciji „Moja prva biljka, moja prva reciklaža - donesi 5 upotrebljenih Tetra Pak ambalaža i dobićeš biljku", kroz "Rascvetavanje uz Flosal" i u radionicama posvećenim nezi cveća Igralište cvetalište, kao i kroz zabavne degustacije neodoljivih mirisa i ukusa kafe.

Učestvujte u glasanju! Posebna novina ovogodišnjeg Festivala je glasanje publike za izlagača sa najboljom postavkom - među tri izglasana favorita žiri ce proglasiti pobednika i dodeliti mu titulu "Flosal utisak 6. BFCa" i novčanu nagradu.

BFC stimuliše sva čula atraktivnim ambijentom i dvodnevnim programom koji će se odvijati širom parka, u namenski kreiranim zonama sa preko 50 učesnika i izlagača. Dozvolite svom šestom čulu da vas vodi kroz mnogobrojne sadržaje i inicijative koje ćemo i ove godine podeliti sa stalnom i novom publikom.

BFC su podržali Sekretarijat za kulturu i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda. 

Radno vreme festivala je od 10 do 19 časova, a BFC je kao i uvek otvoren i besplatan za sve građane. 

 

 

 

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Festival BFC VI Na Šestom Beogradskom festivalu cveća 26. i 27. septembara u Parku Manjež
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.