Finale šumarskog višeboja osvojili ZENOVIUTEŠNA NAGRADA ZA NAJMLAĐE – PENJANJE MOĆNIM KROŠNJAMA PLATANA U MANJEŽU

U finalu ovogodišnjeg Šumarskog višeboja epilog je bio neizvestan do samog kraja. Kvalifikacioni test znanja o šumama prošlo je 10 takmičarskih timova koji su se zatim takmičili u spretnosti i savladavanju prepreka - za najbolje vreme na šumarskom poligonu.

Tri ekipe plasirale su se u finalnu trku, a "Zenovi" su poneli šampionsku titulu i nagradu od 20.000 dinara.

Utešne nagrade za najmlađe učesnike su bile i više nego zanimljive: ko se nadao podizanju na najviše drveće Manježa, nedeljom popodne, i to sajlama? Marko Švenda, urbani drvoseča i gost BFC-a iz susedne Hrvatske, zaslužan je za oduševljenje najmlađih takmičara koji su imali priliku da dožive svoju “šumarsku” avanturu o kojoj maštaju mnogi dečaci.

Skor u finalu Šumarskog višeboja

Skor u finalu Šumarskog višeboja

EKIPA

VREME

KAPITEN

Zenovi

1:28

Ivan Milenkov

Četinari

1:44

Mateja Malinović

Carevi

2:26

Nikola Jovanović


Zahvaljujemo se izuzetnom timu JP Srbija Šuma – Šumskog gazdinstva Beograd na podršci i profesionalnom vođenju izazovne, edukativne i zabavne discipline – Šumarskog višeboja.

 

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Festival BFC V Finale šumarskog višeboja osvojili ZENOVI
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.