Kako je protekao V BFCV BFC protekao je u odličnom raspoloženju, malo po kiši, više na suncu - a sve u svemu prateći svoju osnovnu ideju – život je u skladu sa prirodom!

Prvi dan druženja na ovogodišnjem BFCu bio je nešto kraći, ali i veoma uspešan.Posetioci su stigli da razgledaju mini oaze zelenila i cveća – i nauče kako da kreiraju sopstvene, da uživaju u kafi na eko-udobnim jastucima,

da se okušaju u poznavanju puteva reciklaže, planiranju parkova po svojoj meri, ali i da se pripreme za finale Šumarskog višeboja.


Obavljene su divne razmene i darivanja - Tetra Pak ambalaža za biljke, čas joge u ekološki inspirisanom ambijentu kao i korisni razgovori i konsultacije sa gostima iz regiona i inostranstva na različite teme - od budućnosti urbanog prostora po meri deteta, inicijativa za uspostavljanje urbanih bašti do perspektiva razvoja zelenije Promenade beogradskog probalja.


Drugi dan sa puno sunca i još više drugih razloga postao je provod u parku - idealan za pravljenje maketa od reciklata, finale Šumarskog višeboja ili osvajanje bujnih krošnji platana u Manježu, koje je demonstrirao Marko Švenda, urbani drvoseča i gost BFCa iz Zagreba.

Na poligonu Srbija Šuma, u takmičenju za šampiona Šumarskog višeboja, okušalo se čak 10 ekipa, a pobednici su osvojili nagradu od 20.000 dinara. Doncafa je i ove godine darivala biljkom kafe one koji su se proslavili poznavanjem tog nezamenljivog sastojka života, a svi posetioci su mogli da uživaju u njenim novim, šarenim aromama.

Porodični dan u parku, šaren od cveća i ljudi, sa jasnom porukom da volimo svoje okruženje radi zdravije i lepše budućnosti zatvorio je i ovaj, jubilarni, Beogradski festival cveća, a otvorio vrata za neke nove saradnje, za zeleniju urbanu sredinu i odgovorniji odnos prema životnom okruženju.

Tim BFCa zahvaljuje se Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Grada Beograda i brojnim prijateljima i učesnicima koji su podržali naše jubilarno izdanje.

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Festival BFC V Kako je protekao V BFC
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2017 BFC.rs - All rights reserved.