SRCE MUZIKE

ngns

Koncert LP DUO u tramvaju  

SRCE MUZIKE otvoriće se za sugrađane u petak 17. novembra na istoimenoj tramvajskoj liniji, javnim dvosatnim koncertom renomiranog klavirskog dueta "LP duo" koji postiže veliki uspeh na savremenoj svetskoj muzičkoj sceni.

Opširnije...

Budućnost gradskog pejzaža

ngns

Javne i privatne inicijative kao modeli dobre prakse razvoja urbanog pezjaža biće tema u fokusu prvog dana BFCa 

Festivalska subota rezervisana je za promociju projekta i web platforme Naš grad, naša scena koju je BFC razvio sa regionalnom partnerskom mrežom uz podršku BAC programa (Balcans Arts and Culture Foundation).

Opširnije...

Zeleni Beograd počinje na Zelenom vencu

ngns

Ne propustite prezentaciju aktuelnog arhitektonskog konkursa i projekta kompanije Stattwerk čija vizija vraća vitalnost urbanom srcu Beograda 

Projektantski biro Stattwerk d.o.o. iz Beograda, ogranak istoimene nemačke kompanije, predstaviće dva anketna arhitektonska konkursa. Diplomirane arhitekate se pozivaju da ponude idejna rešenja za novi balkanski eko-centar na Zelenom vencu, koja uključuju vertikalne bašte i korišćenje obnovljivih izvora energije. Studenti se ohrabruju da daju svoje predloge za dizajn ove, u Srbiji, jedinstvene zelene fasade.

Opširnije...

Uz šoljicu ili dve vrhunskog Doncafé espressa

ngns

Posetioci će moći da uživaju kako u raznovrsnoj ponudi cveća tako i u šoljici vrhunskog espressa i drugim napicima na bazi espresso kafe, koje će na jedinstvenom modelu coffee bicikla pripremati Doncafé baristi

Pored degustacije savršeno pripremljenog espressa i cappuccina, posetioci će takođe imati priliku da saznaju zanimljive informacije o Doncafé ekspertizi, kvalitetu i načinu pripremanja kafe, kao i trikove latte arta, odnosno umetnosti crtanja mlekom u kafi, da učestvuju u igrama i na taj način osvoje zanimljive nagrade.

Opširnije...

Kreiramo Senzorni vrt za OŠ “Radivoj Popović”

Senzorni Vrt

OŠ Radivoj Popović iz Zemuna je prva škola u Beogradu čije će dvorište postati Senzorni vrt - edukativna, interaktivna, zelena oaza namenjena učenju, čulno-motoričkoj stimulaciji i relaksaciji dece kroz različite nastavne i vannastavne aktivnosti 

Razvijen tokom 2016 u saradnji sa timom BFCa projekat će omogućiti nastavnom i stručnom osoblju ove najstarije beogradske škole za decu oštećenog sluha i govora, disharmoničnog motornog razvoja i autizma, da primeni najsavremenije obrazovne i terapijske tretmane u radu sa decom.

Opširnije...

Otvorena edukativna bašta "Zelena laboratorija"Na delu padine Savskog amfiteatra nedavno je procvetao višenamenski prostor "Zelene laboratorije"

U okviru prostora dizajn inkubatora Nove Iskre. Beogradski festival cveća se 2015. godine partnerski uključio u ovaj projekat koji je pokrenuo i realizovao dizajn inkubator Nova Iskra, u okviru programa "Zajednici zajedno " i uz podršku kompanije NIS.

Opširnije...

O nama

BFC istražuje i pokreće ideje koje čine da urbani pejzaž postane humano mesto saširokim spektrom aktivnosti i sadržaja - od zdravog života i razvoja urbane kulture do oslobađanja stvaralačkog potencijala svih građana i generacija. 

Podstičemo participaciju kreativaca, zajednica i pojedinaca da kroz kreativne alate primenjene arhitekture, hortikulture, urbanog dizajna, malih i velikih prostornih intervencija doprinesu stvaranju javnog prostora kao mesta socijalne i kulturne integracije.  

BFC organizuje edukacije i javne događaje, projektovanje i uređenje otvorenih prostora, terenske akcije, razmenu informacija i dobre prakse različitih aktera (organizacija, javnih institucija, građana, privrednih subjekata) koji svojim delovanjem ne-posredno utiču na kreiranje i održavanje otvorenih javnih gradskih prostora.

Vi ste ovde: Home Naslovna
 
 
Doncafe
 
 
Super DotSDC  Ecf  bas
 

© 2019 BFC.rs - All rights reserved.