//Mjuza @9.BFC: Majka MARA i LjUBIČICE

Mjuza @9.BFC: Majka MARA i LjUBIČICE

Osim septembarskog sunca na BFC-u zagrejaće vas i neki od nazanimljivijih autora lokalne muzičke scene – ne propustite zvuk i pojavu Majka MARE i LjUBIČICA

SUBOTA, od 16 sati: Majka MARA

Autentična, sveža poetika u zvucima popa i soula kantautorke Marije Lazić priča priče o zaljubljenim i srećnim, razočaranim i uplašenim, radoznalim ljudima koji pokušavaju da savladaju umetnost življenja.

NEDELJA, od 16 sati: LJUBIČICE

Ljubičice su elektro bluz duo iz Pančeva. Autori i producenti, Stevanović / Stevanović, već gotovo deceniju predstavljaju nezaobilazni deo regionalne alternativne muzičke scene. U tesnoj saradnji sa desetinom vrhunskih muzičara, rasprostranjenih širom Evrope, izvode najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa.

Scenski debi njihove muzike osvojio je prvu nagradu na takmičenju bendova Tvoj Zvuk, a već naredne godine proglašeni su za najperspektivniji mladi bend od strane magazina Popboks. Od tada su objavili tri albuma, dva EP izdanja i četiri singla, uz brojne saradnje sa muzičarima širom sveta, i nastupali na gotovo svim većim festivalima u regionu.

U svom novom projektu grade neobični spoj savremenog i retro zvuka. Moderni bitovi i gitare iz šezdesetih, uz bogat muzički jezik kojim najčešće govore o svakodnevnim temama. U svoj elektronski gruv ubacuju elemente novog talasa, bluza i Tintinabulija.

Tekst i foto preuzeti sa ljubicice.com