//Mala škola baštovanstva @ 9.BFC

Mala škola baštovanstva @ 9.BFC

21 i 22. septembra, 2019 u Dorćol Platzu od 11 do 13 sati >>

Sve što ste želili da znate o pravom baštovanstvu – zalivanju, prihrani, zaštiti od štetočina i bolesti, sezonskih izmena u vrtu a niste imali koga da pitate, pitajte Vladu Milutinovića na 9. Beogradskom festivalu cveća. Najbolji saveti su oni iz prve ruke, a kada ona pripada poznatom stručnjaku, autoru i uredniku, vaš zeleni kutak ima razloga za radost.

Tokom vikenda Vlada vas čeka sa temama

11 do 13h SUBOTA: Stvorite svoj vrt – uputstvo za početnike

Posedujete veliko ili manje dvorište, možda imate samo zelenu površinu oko zgrade ili na terasi koju želite da ozelenite i osvežite novim idejama i biljkama? Naučite kako da kreirate svoj mali raj za odmor i rekreaciju. Uz male trikove i savete o tome kako da odredite granice budućeg vrta, kako da definišete osnovne elemente ili izaberete biljke prema uslovima sredine, možete početi svoju avanturu vrtlarenja.

11 do 13h NEDELJA: Upotrebni vrt – mirisi i ukusi iz bašte

Gajenjem dekorativnih biljaka možete stvoriti savršen ambijent za uživanje ali i koristan hobi koji rekreira. Uz malo izmena u svom vrtu možete gajiti aromatične ili jestive biljke, a povrće može biti veoma dekorativno u gotovo svakom vrtu. Bilo koja vrsta vrta može da sadrži jestive biljke. Pokazaćemo vam kako gajiti povrće u dekorativnom vrtu, posudama ili lejama. Uz malo znanja postže se uživanje u plodovima koje ste sami uzgajili, a uz otkriće da je i organski vrt vrlo jednostavno održavati, već ste i na putu zdravlja.