//Avanture za male prirodnjake @ 9.BFC

Avanture za male prirodnjake @ 9.BFC

SUBOTA, 21. septembar u Dorćol Platzu  CEO DAN  >>

Istraživanje prirode je uvek nezaboravna avantura pa je tome posvećen bogat radioničarski program, praćen jedinstvenom izložbom dokumentarističko-umetničke fotografije Gornjeg Podunavlja ‘Vodeni Lavitint’  

Najmlađi dobro znaju da se najbolje uči kroz igru, a tu priliku imaće i na 9.Beogradskom festivalu cveća. Na otkrivanje najlepših predela Srbije, zakona koji u njima vladaju ali i zašto su često u opasnosti, mogu da krenu sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, Javnim preduzećem Vojvodinašume i Svetskom organizacijom za prirodu (WWF).

11.00 -15.00  
Staza znanja Svet divljine, Zavod za zaštitu prirode Srbije

Prođi prirodnjačkom stazom znanja i upoznaj retke i ugrožene vrste životinja čije stanište čine neki delovi naše zemlje. Ako naučiš da brzo prođeš stazom i zatim nabrojiš bar tri vrste koje si upoznao dobićeš poklon – ‘čarobnu olovku’ koja ukoliko se zasadi može da izraste u određeno bilje – zasadi, pa se iznenandi !

11.00 -15.00
Na krilima sa JP Vojvodinašume

Šta su barske ptice, gde sve žive i putuju? Kada i zašto migriraju? Kakve lepote krije Srpski Amazon i gde se nalazi, kao i još neke od najlepših lokacija u 16 prirodnih dobara kojima upravljaju Vojvodinašume, predstaviće ovo javno preduzeće. Dođite po svoj par krila da zajedno preletimo prirodne lepote u interaktivnim radionicama, za decu ali i odrasle.

15.00 – 18.00  
Upoznajmo prirodu kroz igru, Svetska organizacija za prirodu (WWF Srbija)

Da li su prostrane šume i bistre reke naše zemlje samo dom divljim životinjama ili su one i nama neophodne? Kakve to veze imaju insekti sa hranom koju jedemo? I zašto bi roda bez komaraca ostala gladna? Pridružite se u kreativnom istraživanju odgovora na ova pitanja u radionicama WWF – a.